Project Description

Project beschrijving

Dit huis aan de Costa Brava wordt gebouwd op de noordflank van een berg op enige afstand van in een wijk met overwegend typische Spaanse villa’s. De locatie kenmerkt zich door een steile helling en de aanwezigheid van veel streekgebonden naaldbomen (pinas). Het uitzicht vanaf de locatie dat reikt tot aan de Middellandse Zeekust is een overwegend groen uitzicht over omliggende heuvels en bergen.
De toegang tot het kavel bevindt zich bovenaan de helling. De woning wordt gekenmerkt door twee uit elkaar geschoven verdiepingen. De entree van de woning ligt op de bovenste van twee bouwlagen. Voor de woonverdieping is gekozen om deze, door de aanwezigheid van de vele naaldbomen, op de onderste verdieping te leggen aan het ruime terras. Dit niveau maakt het mogelijk om onder de boomtoppen door van het uitzicht te genieten.
Het uiterlijk van ontwerp is gebaseerd op een typisch Spaans huis en kenmerkt zich door een overwegend wit volume met kleine gevelopeningen en een typisch Spaans pannendak. Dit deel is zichtbaar vanaf de straat. Eenmaal binnen gekomen in de entreehal transformeert het gesloten volume van een traditioneel gesloten Spaans huis zich in een volledig geopende moderne tweelaagse villa. Grote glazen gevels, balkons en grote terrassen met luifels en een pergola tegen het directe zonlicht, maken een directe relatie mogelijk tussen het interieur, de binnenruimte en de tuin.
Het bijzondere van dit huis is dat het zich enerzijds voegt in de Spaanse wijk en anderzijds zo ontworpen is dat het gebruik maakt van de kwaliteiten van de plek (het uitzicht, het groen) en het Spaanse klimaat.

Project Details

Locatie: Calogne, Spanje
Opdrachtgever: Particulier
Programma: Woonkamer, keuken, 3 slaapkamers, 3 badkamers, berging en groot zwembad
Oplevering: 2012
BVO: 273 m2