Noordwijk aan Zee

Woninguitbreiding

Noordwijk aan Zee2017-10-20T13:27:57+00:00

Project Description

Project beschrijving

Het woonhuis is gelegen in de duinen van Noordwijk. Het oorspronkelijke woonhuis is de loop der jaren al meerdere malen verbouw. De laatste ingreep was in hoofdzaak een verbouwing van het interieur. Echter was er weinig samenhang tussen het interieur en het exterieur en relatie met het omliggende duinlandschap.
De opdracht was om het huis een metamorfose te laten ondergaan waarmee het zich zou gaan voegen in zijn omgeving. De eerste toevoeging aan de woning was de realisatie van een veranda en aanleg van diverse terrassen rondom het huis, besloten aan de zuidzijde en met uitzicht op zee aan de westzijde.
Een tweede was het terugbrengen in eenvoud van de hoofdmassa van de woning. Door het eenvoudig verlengen en doorsteken van de dakbalken zijn er dakoverstekken gerealiseerd waarmee het huis een ‘beach-look’ heeft gekregen. Tussen de balken zijn in horizontale richting houten lamellen geplaatst die zorgen voor de benodigde zonwering. Een derde ingreep die is gedaan is het toevoegen van een serre aan de achterzijde van de woning. Bij de uitvoering van de serre is de hoofdvorm van het bestaande huis overgenomen, en zo het huis als het ware verlengt. Met de toevoeging is het mogelijk geworden om de keuken te transformeren tot een levendige woonkeuken die op het zuiden is georiënteerd.

Project Details

Locatie: Noordwijk aan Zee
Opdrachtgever: Particulier
Programma: Woninguitbreiding
Oplevering: 2011
BVO: 185 m2