Bioscoop Schalkstad

Utiliteitsbouw

Bioscoop Schalkstad 2017-10-20T13:27:56+00:00

Project Description

Project beschrijving

Het hoofdwinkelcentrum in Haarlem Schalkwijk wordt her ontwikkeld onder supervisie van voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen. Naast de toevoeging van detailhandel en woningbouw is er ook plaats voor een nieuwe bioscoop gereserveerd. BAM/NH-bioscopen heeft Koop & Partners Architecten gevraagd het ontwerp voor de nieuwe bioscoop te maken. De situering van de nieuwe bioscoop is gelegen aan een plein en een passage. De bioscoop is ontworpen binnen een van tevoren vastgesteld volume. De wens van de opdrachtgever was om ongeveer 1100 stoelen te kunnen maken. De compositie van de 6 zalen bepaalt de open-gesloten uitdrukking in de gevel. Om een geleidelijke overgang te maken van de pleingevel naar de passagegevel is de ronde vorm geïntroduceerd die tevens uitdrukking geeft van de gevel aan de pleinzijde!
De begane grond heeft overwegend winkels aan de passage en horeca en de entree van de bioscoop aan de zijde v/h plein. De foyer van de bioscoop bevindt zich op de eerste verdieping met zicht op de passage en de het plein. De 4 van de 6 zalen worden vanuit de foyer ontsloten. De laatste twee zalen zijn bereikbaar middels een imposante trap die naar de overige verdiepingen voert.

Project Details

Locatie: Haarlem Schalkwijk hoofdwinkelcentrum
Opdrachtgever: BAM en NH Bioscopen
Programma: Nieuwe bioscoop en horeca
Oplevering: Eind 2017
BVO: 3600 m2