Over ons

Het team

“Koop & Partners Architecten uit Huizen,
voor eigenzinnige en eigentijdse ontwerpen.”

Sinds 2015 zijn we gehuisvest in een pand gelegen aan de haven in Huizen. Dit pand biedt ruimte voor inspiratie en creativiteit die nodig is om gebouwen te realiseren die een waardevolle bijdrage leveren aan de openbare ruimte, de opdrachtgever en de gebruikers. Met de realisatie van diverse projecten variërend van herbestemming, een havenkantoor, een bioscoop, seriematige woningbouw en woning(uitbreiding)en hebben we laten zien de capaciteit en kwaliteit in huis te hebben! Deze kwaliteit is onlangs uitgebreid door ook de aansluiting te hebben gevonden in het BIM proces! Deze is geïmplementeerd in de organisatie en er is een professionele BIM modelleur aan ons team toegevoegd!

Het team

Christiaan Koop
Thea de Wit
Caspar van Beest
Menno de Rooy
Jeffrey van Schoonhoven
Simon Kremers
Shant Moushegh
Bram van der Laan

Onze Visie

Christiaan Koop: “Ik zou willen dat ik de zin “Aandacht maakt alles mooier” zelf had bedacht om de positionering van Koop & Partners Architecten duidelijk te maken. Deze zin zegt het voor mij namelijk allemaal en heeft op alles betrekking”.

Aandacht voor:
– Onze klant
– De ontwerpopgave
– De omgeving in relatie tot het ontwerp en andersom
– De bouwkundige uitwerking van het ontwerp
– Het milieu
– De mensen met wie we samenwerken
– De realisatie van het ontwerp

Onze werkwijze

“We worden benaderd door een klant/opdrachtgever met een wens!”

Christiaan Koop

PERSOONLIJK CONTACT

Het persoonlijk contact voorop! De klant is van harte welkom op ons inspirerende kantoor, of er vindt een bezoek aan de klant plaats. Dit laatste geniet vaak de voorkeur bij een eerste afspraak. Een goede indruk van de klant in zijn of haar omgeving levert samen met een goed inhoudelijk gesprek (wensen komen ter tafel), een efficiënt/resultaat gericht bezoek op.

CREATIEVE PROCES

Naar aanleiding van het bezoek start architect Christaan Koop het creatieve proces. Geïnspireerd door zijn eigen inzichten, kunde en de wensen van de klant/opdrachtgever gaat hij aan de slag. Hij blijft in contact met de klant. Hierdoor word het gewenst resultaat goed geborgd, ligt er een voorontwerp en uiteindelijk een definitief ontwerp, dat in de wensen van de klant voorziet.

BOUW

Nadat de klant zich kan vinden in het ontwerp, gaat een van de bouwkundig ontwerpers het bouwtechnisch ontwerp maken, verzorgt de aanvraag, het technisch bestek en de uitvoering in 2D en 3D (Revit, BIM). Zij hebben hoor en wederhoor met de eigen collega’s en blijven ook tijdens het gehele proces in contact met de klant/ opdrachtgever. De bouwbegeleiding is in handen van een van de partners.